Što je Borotalco?

whats-borotalco-1.pngBorotalco je sinonim za tradiciju

Puder Borotalco, s prirodnim talkom, razvio je engleski doktor i farmaceut Sir Henry Roberts u jednoj ljekarni u Firenci. Zahvaljujući širokom rasponu upotrebe, brzo je ušao u domove mnogih talijanskih obitelji. Predstavljen kao "najbolji puder za tijelo", osobnu higijenu, te dnevnu njegu novorođenčadi i odraslih. Puder Borotalco postaje simbol svih pudera za tijelo, zahvaljujući sloganu talijanske reklame "Ako nije Roberts, nije Borotalco."

 

microtalco-girl.png

 

Borotalco: nezamjenjiv miris

Što je kolonjska voda u Njemačkoj ili sapun Marsiglia u Francuskoj, to je u Italiji miris pudera Borotalco. Borotalco ima miris svježine, čistoće, s jednom nepogrešivom notom koja nježno naglašava prirodni miris kože bez da ga prikriva. Miris Borotalca priziva sjećanja i emocije iz djetinjstva te stvara osjećaj zadovoljstva i opuštenosti.

whats-borotalco-3.png

 

Borotalco je sinonim za prirodnost i visoku kvalitetu

Puder Borotalco je prirodni proizvod dobiven izvlačenjem i prikupljanjem talka iz Val Chisone, u pokrajini Torina, koji se zatim suši i pretvara u prah. Prah talka se dobiva iz jednog od najčišćih prirodnih minerala na svijetu, koji je ujedno poznat po kvaliteti i raznolikosti upotrebe. Zbog toga, često se koristi u kozmetici i farmaceutskoj industriji. Osim optimalnog upijajućeg svojstva te umirujućeg i osvježavajućeg djelovanja, puder Borotalco čini kožu mekom i baršunastom.

Borotalco se može pohvaliti sljedećim značajkama:

  • Upija

    Prah Borotalca stvara ugodan osjećaj suhoće i blagostanja cijelog tijela. Laboratorijski testovi pokazuju da puder Borotalca dobro upija vlagu kao i izlučevine kože zahvaćene seborejom. Borotalco je višenamjenski proizvod prikladan za velike i male. Nakon kupke, tuširanja ili prilikom promjene pelena. Pomaže održati kožu suhom duže vrijeme, upijajući prekomjernu vlagu koja se stvara u naborima kože i ispod pazuha.

  • Umiruje

    Svakodnevna uporaba pudera za tijelo Borotalco, pomaže u sprečavanju crvenila i upala koje nastaju zbog trenja u naborima kože, kao i u slučajevima dužeg kontakta s mokrom pelenom. Upotreba pudera Borotalco stvara na koži zaštitu od trenja. Zahvaljujući svojoj strukturi, zaštitni sloj pudera doprinosi prevenciji i ublažavanju svrbeža i osjećaja pečenja koji su česti kod novorođenčadi.

  • Osvježava i čini kožu baršunastom

    Prilikom visokih temperatura, često se javljaju iritacije kože. Dovoljno je malo pudera Borotalco koji upija vlagu na koži, stvarajući osjećaj ugode, dok koža ostaje suha, meka, baršunasta i mirisna.